AKTUELNO

Mladoj devojčici iz Arizone amputirano je nekoliko udova u poslednje dve nedelje nakon što je misteriozno dobila smrtonosnu bakterijsku infekciju, navodi njena izbezumljena porodica!

Učenica drugog razreda Viktorija Pasten-Morales je navodno bila podvrgnuta osam operacija otkako joj je dijagnostikovan streptokok grupe A, bakterija koja može dovesti do smrtonosnih bolesti.

Sedmogodišnjakinja je svoju bolest započela sa temperaturom i povraćanjem krajem februara, pre nego što su joj usne i ruke poplavile, rekao je jedan od njenih roditelja lokalnom izdanju.

"Sve se desilo veoma brzo. Desilo se veoma brzo. Ne znamo odakle je došlo, ali sve se dogodilo za manje od 12 sati", rekla je majka Obdulija Morales.

"Bolesti dolaze neočekivano", dodatno je rekao Viktor Pasten na španskom. "Od jutra do mraka, sve se može promeniti u samo jednoj sekundi."

Hitno prebačena u dečiju bolnicu

Dete je prebačeno u dečju bolnicu u Feniksu gde je dobila sumornu dijagnozu i podvrgnuta brojnim procedurama.

"Nažalost, morali su da joj amputiraju obe noge i desnu šaku. Njena leva ruka se još uvek oporavlja", rekao je Pasten stanici u nedelju.

Viktorijini bubrezi su takođe pogođeni i dok je budna, potreban joj je ventilator.

Iako ne može da priča, devojčica je slala poljupce i klimala glavom kada je osoblje škole koju pohađa posetilo Viktoriju da joj poželi brz oporavak, rekla je njena učiteljica u postu na GoFundMe-u koji je preneo Fok 10.

Više od 23.000 dolara prikupljeno je za porodicu do sada jer se suočava sa finansijskim teretom zbog šokantne hitne medicinske pomoći.

Često može doći do težih infekcija

Bakterije nazvane Streptococcus grupe A mogu dovesti do različitih infekcija, uključujući blage bolesti do težih bolesti, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti.

Morales je rekao da je njena ćerka bila "ratnik" kroz strašno iskušenje.

"Neće joj biti lako". "Biće teško, ali ona je jaka."

Njeni roditelji, koji imaju još troje dece, ne mogu da objasne kako je dobila iscrpljujuću infekciju.

"Čak ni doktori ne mogu da nam kažu kako je dobila ovu bakteriju", rekla je Morales.