AKTUELNO

Sedamnaest osumnjičenih od 13 do 18 godina optuženo je u Beču za višemesečno zlostavljanje 12-godišnje devojčice.

Austrijski istražitelji upali su jutros u nekoliko stanova i priveli 17 osumnjičenih na ispitivanje, potvrdila je policija.

Nina Busek, portparolka Kancelarije javnog tužioca u Beču, kaže da je policija istovremeno upala u sve stanove kako bi sprečila osumnjičenike da usklade priče. Optuženi su deca ili mladi ljudi, a mediji pišu da njihove porodice navodno potiču iz Turske i Bugarske.

Suprotno nekim medijskim izveštajima, policija ne tvrdi da je reč o višestrukom grupnom silovanju, već su osumnjičeni mogli pojedinačno da napadnu devojku. Osim u jednom slučaju, istraga se ne vodi za silovanje, već za teško sek*ualno zlostavljanje maloletnice.

Prema Kroneu, napadi su se dogodili u garaži na glavnoj železničkoj stanici, u stanu i na stepenicu.

Osumnjičeni su, kako se navodi, svoje radnje snimali i snimcima ucenjivali žrtvu. Prema izveštaju, istražitelji su zaplenili najmanje četiri telefona.

U jednom od videa možete navodno čuti devojku kako više puta viče: "Stop!"

“Zbog zaštite žrtava trenutno ne možemo da iznosimo nikakve detalje. To je veoma osetljivo pitanje i istražujemo ga maksimalnom brzinom", rekla je portparolka policije Julia Šik.

Nakon što je mesecima ćutala, dvanaestogodišnjakinja se navodno konačno poverila majci.

17 osumnjičenih ispitano je već danas. Prema Kroneu, govorili su o "seksualnim odnosima uz pristanak". Takođe su tvrdili da je devojčica rekla da ima 14 godina. Osumnjičeni su već danas pušteni na slobodu.