AKTUELNO

Žena iz Kanbere navodno je pokušala da unajmi ubicu sa dark veba da ubije njene roditelje milionere i da tako "učestvuje" u šemi nasleđivanja.

Neimenovanoj ženi (29), trebalo je da bude suđenje u Vrhovnom sudu ACT sledeće nedelje, ali je u utorak priznala krivicu za podsticanje na ubistvo.

Ona se takođe suočava sa optužbama za provalu, pranje novca, korišćenje telekomunikacione mreže sa namerom da se omogući ozbiljan prekršaj i dve tačke za krađu.

Žena, čije ime ne može biti imenovano iz pravnih razloga, ostaje na slobodi uz kauciju.

Imala samo 2,36 dolara na svom računu

Navodno je žena ukrala 35.000 dolara od svojih roditelja 2020. godine, kada su vredeli oko 8 miliona dolara, prenosi Canbera Tajms.

U to vreme je imala samo 2,36 dolara na svoje ime.

Koristeći navodno ukradena sredstva, do kojih je, tvrde tužioci, došla tako što je novac sa računa svojih roditelja prebacivala na svoj bez njihove dozvole, navodno je tražila nekog da ubije njene roditelje.

Kako se navodi ona je imala „težak i oštar“ odnos sa roditeljima i često osećala isključenom kao dete.

Ubicu našla na dark vebu

Iako činjenice slučaja još nisu usaglašene, navodno je žena koristila dark veb forum i ponudila 20.000 dolara ubici.

Administrator foruma, koji je koristio ime 'Huan', pristao je da obavi posao, s tim da žena plati polovinu naknade unapred, a drugu polovinu kada dobije nasledstvo, u vrednosti od jedne trećine bogatstva njenih roditelja.

Međutim, njena šema je naglo prekinuta kada su novinari koji su istraživali mračnu mrežu navodno otkrili njen plan i prijavili ga policiji.

ACT policija veruje da je 'Huan' bio prevarant koji nije imao nameru da izvrši ubistva.

Žena je uhapšena zbog navodnih zločina u decembru 2020. i tri puta je prekršila uslove za kauciju, pa je dospela iza rešetaka krajem 2021.