AKTUELNO

Žena ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog koji je prošlog petka umro u ruskom zatvoru, objavila je prvu fotografiju sa ćerkom Darijom na društvenoj mreži X.

"Moja slatka devojčice, doleteta sam do tebe da te zagrlim i podržim, ali ti sediš i podržavaš mene", napisala je Julija.

Ona je zatim rekla da je njena ćerka vrlo hrabra i nepokolebljiva.

"Možemo da se nosimo sa svime, srce moje. Dobro je što si pored mene. Volim te", dodala je Julija u poruci.

Aleksej Navaljni i njegova supruga Julija pored ćerke Darije imaju i petnaestogodišnjeg sina.

Darija je ranije u više navrata na društvenim mrežama objavljivala statuse u kojima je podržavala oca i zahtevala njegovo puštanje na slobodu.

Studira na Univerzitetu Stenford u SAD.

S obzirom na to da je julija objavila fotografiju sa ćerkom, veruje se da je nakon smrti supruga otputovala kod dece u SAD.

Ona je prethodno u petak održala govor na Minhenskoj konferenciji na kojoj je za smrt supruga direktno optužila ruskog predsednika Vladimira Putina.

Zatim je u ponedeljak bila gost u Briselu na sastanku ministara spoljnih poslova EU. Isrtog dana objavila je video u kome je naglasia da će nastaviti tamo gde je njen muž stao.

Podsetimo, ranije danas Ljudmila Navaljna, saopštila je da je juče konačno uspela da vidi telo svog sina Alekseja.

"Upravo sam izašla iz zgrade Istražnog komiteta grada Saleharda. Tamo sam provela skoro jedan dan sama, sama sa istražiteljima i kriminolozima. Advokate su pustili tek poslepodne", rekla je majka Navaljnog Ljudmila na video-snimku objavljenom na Jutjubu.

Podsetimo, ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je u ruskom zatvoru u petak, 16. februara, potvrdila je ruska Federalna kazneno-popravna služba za Jamalo-Nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.