AKTUELNO

Majka osmoro dece poginula je u jezivoj saobraćajnoj nesreći uoči proslave svog 40. rođendana.

Zoe Has poginula je u sudaru kombija i tri automobila na auto-putu kod Hartfordšira na istoku Engleska. Nesreći je prethodila policijska potera za ukradenim kombijem.

Majka osmoro dece i baka dva unučeta, koja je sa ostrva Kanvi, putovala je na odmor da proslavi svoj rođendan kad se dogodila fatalna nesreća u kojoj je poginuo i jedan muškarac.

Policajci su jurili ukradeni kombi "citroen" koji se potom zabio u tri automobila. Jedan dvadesetogodišnjak je uhapšen zbog sumnje da je prouzrokovao tragediju opasnom vožnjom.

- Zoe je bila srce naše porodice i uzor svima nama. Bila je veoma voljena mama, maćeha, sestra, tetka, ljupka mlada dadilja i prijatelj mnogima. Veoma je želela da ode na odmor kako bi sa suprugom proslavila 40. rođendan. Razoreni smo što smo je izgubili na ovaj tragičan način. Ne bismo je menjali za ceo svet i njena smrt ostavlja ogromnu rupu u našoj porodici koja nikada neće biti popunjena. Volimo te i nedostajaćeš nam zauvek - navela je porodica.

Prijatelji su otvorili GoFundMe stranicu za prikupljanje sredstava za njenu sahranu.

Suprug nastradale Zoe se i dalje nalazi u teškom stanju u bolnici.

Policija Hartfordšira i Kancelarija za ponašanje policije istražuju okolnosti koje su dovele do tragedije.

- Naše misli su sa voljenima onih koji su nastradali u ovom sudaru. Apelujem na sve svedoke ili bilo koga ko ima informacije da se javi. Takođe želim da zamolim sve vlasnike kontrolne kamere koji su se vozili u okolini da provere snimke i da nas kontaktiraju ako primete nešto što bi nam moglo pomoći - rekao je detektiv Mark Frejzer iz policije Eseksa.

Majka četvoro dece, podsetimo, poginula je nedavno u Dolovu kod Pančeva kad je vozeći bicikl podletela pod traktor.

Autor: