AKTUELNO

Lekari su pokušali da spasu devojčicu, ali bez uspeha

Devetogodišnja devojčica iz Grčke, koja je juče dovedena u bolnicu u teškom stanju, preminula je na odeljenju intenzivne nege u bolinici Didimoteiho, a sumnja se da je preminula od posledica streptokokne infekcije.

Devojčica je imala respiratornu infekciju i došlo je do gušenja, a lekari su otkrili nakon intubacije da dete ima streptokoku.

Kako prenose lokalni mediji, devojčicu je u bolnicu dovela mama. Bila u veoma teškom stanju zbog čega su lekari odmah odlučili da je intubiraju. Kada su stigli rezultati briseva, ustanovljeno je da dete ima streptokoku.

Ubrzo je stanje počelo naglo da joj se pogoršava i devojčica je, uprkos naporima lekara, preminula. U ovom trenutku nije poznato koliko dana je tačno devojčica bila bolesna, kao ni da li su je roditelji vodili prethodno kod lekara, državnog ili privatnog.

Istovremeno mediji javljaju da je mladić (28) iz Larise preminuo prošle nedelje u bolnici u Solunu, gde je bio hospitalizovan takođe zbog infekcije streptokokom.

On je navodno bio bolestan dva meseca, a lekari nisu mogli da ustanove šta mu je. Dijagnoza je otkrivena tek kada je primljen u bolnicu, ali tada je bilo prekasno, jer je krenula sepsa.

Mediji navode da je preminuli mladića radio na kiosku i u jednom mini marketu u Solunu.

Nije poznato kakve simptome je imao tokom bolesti.

Autor: