AKTUELNO

Američki preduzetnik Ilon Mask izjavio je danas da se zbog finansijske podrške Sjedinjenih Američkih Država Ukrajini žrtvuje omladina zemlje.

„Još 65 milijardi dolara Ukrajini? Koja je izlazna strategija? Podržavam Ukrajinu, ali ovo izgleda kao večni rat bez napretka. Samo žrtvovanje mladosti zemlje bez teritorijalnih dobitaka“, napisao je Mask na platformi X, u komentaru na snimak koji je objavio jedan korisnik, a na kome je prikazana verzija američkog predloga zakona o dodatnim budžetskim izdvajanjima, uključujući 65,5 milijardi dolara za potrebe Ukrajine.

Autori predloga zakona u Senatu predložili su da se Ukrajini dodeli 65,5 milijardi dolara, naspram 61 milijarde dolara koje je tražila Bela kuća.

Zakon je u decembru blokirala republikanska opozicija, koja je zahtevala od američke administracije da sprovede radikalnu migrantsku reformu, u zamenu za odobravanje dodatnih izdvajanja za Ukrajinu.

Američki Stejt department objavio je pomoć od 250 miliona dolara za Ukrajinu, 27. decembra, čime je iscrpeo preostala sredstva koja su bila predviđena.

Autor: