AKTUELNO

Nesvakidašnja scena u polupotopljenoj ravnici Tesalije u Grčkoj nasmejala je ali i šokirala mnoge onda kada je stado ovaca "napalo" staklenik u kom se uzgajao medicinski kanabis i pojelo oko 100 kg ove biljke.

Incident se dogodio u blizini grada Almiros u Magneziji u Grčkoj. A čudno ponašanje ovaca, nakon što su pojele ogromnu količinu marihuane, prvi je primetio pastir onda kada ih je izveo na ispašu.

Vlasnik licencirane farme za uzgajanje kanabisa nije mogao da veruje svojim očima kada je saznao da je njegova proizvodnja kanabisa, koja je već pretrpela veliku štetu od nevremena i oluje "Danijel", sada "nastradala" i od ovaca koje su došle da se nahrane svežom travom.

"Ne znam da li da se smejem ili plačem. Imali smo žestoke toplotne talase i izgubili deo proizvodnje. Imali smo poplave i one su uništile još jedan deo. I sada, nakon svega toga, imamo stado ovaca, koje je ušlo u objekat i počelo da jede ono što je ostalo. Iskreno, ne znam šta da kažem", rekao je vlasnik farme za uzgajanje kanabisa.

Ulaganja u farmaceutski kanabis su u Grčkoj porasla poslednjih godina. Iako su mnogi grčki farmeri u početku bili sumnjičavi prema uzgoju kanabisa, ubrzo je postalo jasno da će se njegovim uzgajanjem rešiti mnogi problemi sa kojima se farmeri suočavaju.

Jedino nisu, izgleda, računali na ovce.

Autor: