AKTUELNO

Najmanje 30 putnika je povređeno.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Peruu, u mestu Pasamajo, najmanje 25 ljudi je poginulo kada se autobus u kom su bili, survao sa 100 metara visoke litice, navode izvori iz policije. Bar 30 putnika je povređeno, piše sputniknews.com.

Iz olupine autobusa izvučeno 51 telo

Iz olupine autobusa koji se survao niz liticu u Peruu izvučeno je 51 telo, čime se taj udes svrstao u saobraćajne nesreće sa najvećim brojem žrtava u istoriji te nacije. Peruansko ministarstvo zdravlja objavilo je danas da su sva tela izvučena iz olupine autobusa koji se sa litice survao na stenovitu obalu. Autobus se kretao uskim putem, poznatim pod imenom "đavolja okuka", kada se sudario sa kamionom u utorak, 70 kilometara severno od Lime. Šestoro preživelih prebačeno je u bolnice. Broj stradalih u nesreći jednak je broju poginulih u udesu sa najvećim brojem žrtava iz 2013. kada se sa litice survao autobus sa 51 pripadnikom plemena Kećua indijanaca.

Dino Eskurdero, šef policije, rekao je lokalnim medijima da se, za sada, procenjuje da mrtvih ima 25, ali da bi taj broj mogao da bude i veći "jer još uvek nemaju precizne brojke".

Autobus je u utorak ujutru krenuo iz grada Huaura na severu u Limu. U autobusu je bilo 57 putnika, kao i vozač i još jedan zaposleni.

Deo auto-puta kojim se autobus kretao, meštani zovu "đavolova krivina". Autobus se sudario sa kamionom, posle čega je sleteo s litice na obalu Pacifika. Nekoliko povređenih je prevezeno u obližnje bolnice u Ankonu i Čankaju.

Pročitajte još: Automobil udario u tanker: Šestoro mrtvih u saobraćajnoj nesreći! (FOTO)

#Autobus

#Nesreća

#Peru

'