AKTUELNO

Prema navodima medija, u pošti je bilo 11 talaca.

Petoro talaca - tri žene i dvoje dece, koje je u jednoj pošti u Harkovu držao muškarac za koga se sumnja i da poseduje eksploziv - oslobođeno je, javlja ukrajinska agencija Ukrinform.

Agencija je prenela informaciju koju je saopštio portparol predsednika Ukrajine Svajtoslav Cegolko. Mediji su ranije javili da ima 11 talaca - devetoro odraslih i dvoje dece.

- Neidentifikovani muškarac je miran, nije izneo nikakve zahteve i u redovnom je kontaktu sa policijom putem telefona talaca - kazao je ranije danas televizijskom kanalu 112 šef regionalne policije Oleg Beh.

Otmičar nije izneo svoje zahteve

Rojters navodi da se na televizijskom snimku vide policajci i policijska vozila parkirana ispred zgrade pošte u severoistočnom delu grada koji je zatvoren za saobraćaj. - Pokušavamo da uradimo sve kako bismo održali komunikaciju sa njim i učinimo sve što je neophodno kako bismo osigurali da ljudi budu oslobođeni - rekao je Beh. On je objasnio da je muškarac zabarikadiran u pošti zabrinut zbog nedavne razmene zarobljenika između ukrajinskih vlasti i proruskih snaga, pošto smatra da je trebalo da bude oslobođeno više zarobljenika. Beh je dodao da policija ne zna šta ovaj muškarac želi. Rojters podseća da je u sredu održana najveća razmena zarobljenika od izbijanja sukoba u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa, u kojem je do sada ubijeno više od 10.000 ljudi.

Prema informacijama iz policije, muškarac je naoružan eksplozivnom napravom koju je spreman da aktivira.

- Njegovi zahtevi nam nisu poznati - rekao je lokalnom televizijskom kanalu 112 portparol policije Jaroslav Trakalo, prenosi "Rojters".

Mediji su preneli i da se pored naoružanog muškaraca u zgradi pošte nalazi devetoro odraslih i dvoje dece. Ruska agencija Interfaks je prenela izjavu šefa regionalne policije Harkova Olega Beha da muškarac u pošti drži devetoro odraslih i dvoje dece.

Ukrajinski mediji javljaju da je policija blokirala taj deo grada i da se tu nalazi 20 policijskih vozila, vatrogasci i Hitna pomoc, kao i jedinica za demontiranje eksploziva, a očekuje se dolazak pregovarača s otmičarem.

#Pošta

#Taoci

'