AKTUELNO

Aerodrom Ajndhovena, na jugu, drugi po veličini u Holandiji, bio je zatvoren nekoliko sati danas popodne zbog snega. Međutim, neki letovi su otkazani i kasnije.

Više stotina letova aviona je otkazano, škole su zatvorene i poremećen je drumski i železnički saobracIaj danas u Holandiji, zbog mećave.

Samo do popodneva više od 400 letova otkazano je sa amsterdamskog Aerodroma Shiphol, čvorišta vazdušnog saobracIaja Evrope, što je jedna trecIina svih današnjih letova.

Aerodromske ekipe se bor sa snegom, ali ne uspevaju, rekao je za AFP Pol Veber, portparol Aerodroma, upozorio da će odlaganja letova biti i u utorak, i zatražio da se poutnici blagovremjeno obaveste o tome i da ne dolaze ako letova ne bude.

Putnici napuštaju aerodrom Roterdam-Hag gde avioni ili kasne, ili su letovi otkazani za danas.

Večeras je služba za bezbednost saobraćaja na putevima ANVB saopštila da začepljenja i usporenog saobraćaja zbog snega i leda ima na 1.385 kilometara puteva. Meteorološki zavod je proglasio najviši, "crveni" stepen uzbune u skoro celoj Holandiji, gde se očekuje još 15 santimetara snega.

Javni gradski i međugradski prevoz je takođe ozbiljno poremecIen, uz zakašnjenjai otkazivanje polalazaka, posebno autobuske kompanije "Ariva".

Železnica je smanjila broj polazaka vozova za danas, savetujući putnike da se vrate kucIi što je pre moguće.

#Hag

#Holandija

#Sneg

'