AKTUELNO

Par iz Montane suočen je sa optužnicom za ubistvo i prikrivanje dokaza u vezi nestanka i smrti 6-godišnje Indijanke iz rezervata plemena Vrana 2019.

Mala Mildred Aleksis "Stara vrana" fizički je napadnuta i ostavljena da se utopi u kadi nakon čega je njeno telo obmotano plastikom i sakriveno u kontejner, navodi se u sudskim dokumentima okruga Big Horn.

Kontejner je bio zatvoren i ostao skriven preko dve godine dok su optuženi prikupljali beneficije namenjene žrtvi, dodaje se. Rozin Linkoln i Veronika Dast, oboje starosti 36 godina, mogli bi da dobiju doživotnu robiju ako ih okružni sud osudi. Oni su u pritvoru sa kaucijom od milion dolara svako a na sudu bi trebali da se pojave 28. marta, piše “Ju-es njuz”.

Par je inicijalno uhapšen u decembru 2020, kao osumnjičeni za nestanak devojčice, a mesecima kasnije su osuđeni zbog ugrožavanja osobe i osuđeni na plemenskom sudu Vrana na 18 meseci i 2.000 dolara novčane kazne svako.

Mildred, direktni potomak poglavice Lepog orla, jednog od poslednjeg ratnog vođe Vrana, odvedena je od svoje biološke majke i smeštena pod staranje Rozina i Veronika 2017. Njeni rođaci su obavestili vlasti u novembru 2020. da je nisu videli od aprila te godine. Telo devojčice nađeno je u februaru 2021, u prikolici blizu male zajednice Gerioven, oko 65 km severno od granice Montane i Vajominga.

Autopsijom je otkrivena posekotina na glavi i znakovi zlostavljanja pre smrti.