AKTUELNO

Deputat Državne dume iz regiona Krim Mihail Šeremet nazvao je provokacijom posetu predsednika SAD Džozefa Bajdena Kijevu.

Bajden je u ponedeljak stigao u nenajavljenu posetu Kijevu i sastao se sa Volodimirom Zelenskim.

"Ovo je provokacija, ne postoji drugi način da se to nazove. Poseta teritoriji zemlje koja je strana u sukobu je prkosan i eklatantan korak koji će imati nemilosrdne posledice po kijevski režim", rekao je Šeremet za RIA.

Prema njegovim rečima, Bajden je, uz Zelenskog, međunarodni zločinac koji će u potpunosti odgovarati pred zakonom.

Foto: Tanjug AP/Evan Vucci

Ovo su dva krvava diktatora. Dolaskom Bajdena je počelo odbrojavanje za Zelenskog i američki narod mora da shvati da su njihovim nesrećnim vladarima potrebni samo rat, razaranja i tragedija. Ljudi poput Bajdena i njegovog tima su sramota za američki narod, kao što su fašisti sramota za Nemce“, naglasio je poslanik.

Senator Cekov smatra da poseta Bajdena Kijevu neće uticati na tok specijalne operacije

Poseta američkog predsednika Džoa Bajdena Kijevu neće imati posledice u politici i neće uticati na tok ruske specijalne operacije, izjavio je u ponedeljak za RIA Novosti krimski senator Sergej Cekov.

Foto: Tanjug AP/Evan Vucci

"Poseta Bajdena neće imati političke posledice i neće uticati na tok ruske specijalne operacije. Zapad jednostavno uliva neku nadu ukrajinskom rukovodstvu da se oružani sukob nastavi", rekao je parlamentarac.

On je takođe napomenuo da je za Bajdena to „samopromocija, koja neće pomoći Ukrajini“.

Momak u majici sa 80 godina odlučio je da demonstrira mladalačko hvalisanje“, dodao je Cekov.

#Džozef Bajden

#Volodimir Zelenski