AKTUELNO

Razorni zemljotresi su pre nekoliko dana pogodili jugoistočnu Tursku i severni deo Sirije, a veliki broj ljudi je stradao. Brojke preminulih nažalost još uvek rastu. I kako to obično i biva, u svakoj nesreći koja zadesi čovečanstvo isplivaju heroji, a tako je jedan od njih postao čuveni golman turskog Galatasaraja - Fernando Muslera.

Tužna sudbina zadesila je Kristijana Acua, koji je zatrpan u ruševinama i zaista je šansa da bude pronađen živ, jako, jako mala.

Osim njega, slično je zadesilo je i sportske kolektive, a stradali su i čitavi timovi.

Brojni poznati pozivaju na pomoć, a neki se uključuju i sami kako bi pomogli turskom narodu. Svi ističu da moraju biti ujedinjeni.

Fudbaleri turskog Galatasaraja pomažu nastradalima u razornoj katastrofi, a juče je u jednom takvom pomaganju snimljen i sjajni belgijski fudbaler, Dris Mertens.

Danas je još jedan fudbaler snimljen kako daje svoj doprinos zajednici. U pitanju je Fernando Muslera, golman i kapiten Galatasaraja, ali ovoga puta to je odjeknulo planetom iz jednog posebnog razloga.

Naime, iako se trenutno oporavlja od teške povrede i hoda uz pomoć štaka, on je odlučio da dođe i da pomogne u pakovanju paketa pomoći ugroženima.

Zaista je ovo veliki gest Muslere, posebno kada se zna da je teško povređen, a jasno je da će ga u Turskoj sada mnogo više ceniti i poštovati. Nije Turčin, ali je pre svega čovek, pa zato "kapa dole" 36-godišnjem Urugvajcu o kome priča planeta.

Autor: