AKTUELNO

Neki stanovnici polostrva Monterej i delova područja Salinas mogli bi tri dana biti odsečeni od drugih zajednica jer su putevi poplavljeni.

U Kaliforniji su građani iskoristili pauzu između potopa da uklone srušena stabla, obnove dalekovode i pripreme vreće sa peskom pre nego što državu pogodi nova oluja.

Za zajednice u okrugu Monterej, blizu reke Salinas koja još raste, još je na snazi naređenje za evakuaciju jer su vlasti upozorile da bi zbog vodenog puta kuće i fabrike mogle da ostanu odsečene.

U olujama je poginulo 19 ljudi, a petogodišnji dečak koga je sinoć odnela bujica u okrugu San Luis Obispo nije pronađen.

Kalifornija očekuje još najmanje dve oluje

Neki stanovnici polostrva Monterej i delova područja Salinas mogli bi tri dana biti odsečeni od drugih zajednica jer su putevi poplavljeni. Policijska čelnica okruga Monterey Tina Nieto rekla je da su njezini policajci išli od vrata do vrata u zajednicama obuhvaćenim naredbama o evakuaciji pozivajući ljude da odu. Rekla je da se očekuje da će reka poplaviti do 23 sata.

Putevi širom države postali su neprohodni zbog odrona blata i snega. U glavnom gradu Sakramentu ekipe su nastavile s čišćenjem srušenog drveća i vraćanjem struje, pre nego što kiša ponovno počne da pada danas.