AKTUELNO

Sirijska vojska zajedno sa savezničkim snagama zauzela je danas poslednje veliko islamističko uporište u Siriji, grad Albu Kamal, tvrdi komandant vojne alijanse koja podržava sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Komandant je naveo da su iračke narodne mobilizacijske snage zauzele Albu Kamal, koji se nalazi u blizini granice sa Irakom, preneo je Rojters.

Sirijski predsednik izjavio je u utorak da će sirijska vojska i njeni saveznici nastavti borbe u zemlji posle završetka bitke u provinciji Deiz al-Zor, gde je ekstremisitčka "Islamska država" izgubila svoje poslednje uporište.

On je rekao i da bi mogao da pokrene rat protiv "Sirijskih demokratskih snaga (SDF)", koje kontrolišu više od četvrtine Sirije, a koje imaju podršku SAD, preneo je Rojters . Asad je rekao da je rat usmeren na one koji žele da "podele i oslabe državu".

- Pobede protiv terorističkih organizacija, koje su počele od Alepa, a ne završavaju se sa Deir al-Zorom, nanele su ključni udarac koji je sprečio podele i realizaciju terorističkih ciljeva - rekao je Asad.

Sirijski predsednik vidi sve grupe koje se bore protiv sirijske vlasti kao terorističke, navela je britanska novinska agencija.

#Sirija

'