AKTUELNO

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini nastavljena je i 250. dan, a u Dnjepropetrovskoj oblasti na meti napada je bila energetska infrastruktura, saopštile su ukrajinske vlasti, delovi Kijeva bez struje, u Harkovu stao metro.

Na nebu iznad Ukrajine leti oko 40 raketa, piše na svom telegram kanalu savetnik ukrajinskog ministra policije Anton Geraščenko. Po njegovim rečima, u Kijevu su odjeknule minimum tri eksplozije.

Na meti ruskih krstarećih raketa H-101 našao se Dnjeproptrovsk, uništena je jedna teroelektrana u Čerkeskoj oblasti, a na meti je i energestska infrastruktura u Kijevu.

Eksplozije se čuju u Kijevskoj oblasti, Harkovu, Krivom Rogu, Zaporožju koji se nalazi pod kontrolom Kijeva, u Hmeljnickoj, Volinjskoj i Lavovskoj oblasti na zapadu Ukrajine.

Inače, u celoj Ukrajini objavljena je uzbuna. Ruske raketne snage nastavljaju da gađaju vojne i energetske objekte po celoj Ukrajini. Eksplozije odjekuju u Poltavskoj, Vinickoj, Kirovgorodskoj, Zaporoškoj (delu koji se nalazi pod kontrolom Kijeva) i Dnjepropetrovskoj oblasti.

Raketne udare možete pogledati na Telregram kanalu.

#Ukrajina