AKTUELNO

Britanski Dejli mejl objavio je vest da je kraljica Elizabeta juče otkazala sastanak Tajnog saveta i to u poslednji čas i to 24 sata pre nego što su iz Palate izašli sa saopštenjem o njenom lošem zdravstvenom stanju.

Kako su naveli, ovu odluku je donela na savet lekara, a nakon što je u utorak pozdravila bivšeg premijera Borisa DŽonsona i novu premijerku Liz Tras. Nakon tog sastanka, lekari su joj preporučili da se odmori.

Podsetimo, lekari kraljice Elizabete II (96) zabrinuti su za njeno zdravlje, saopšteno je iz Bakingemske palate.

- Nakon daljeg jutrošnjeg pregleda, kraljičini lekari su zabrinuti za zdravlje i preporučili su joj da ostane pod medicinskim nadzorom u Balmoralu u Škotskoj - navodi se u saopštenju Bakingemske palate.

Zdravstveni problemi kraljice

Kraljica je sve do svojih devedesetih bila aktivno angažovana, ali je ove godine zbog problema sa mobilnošću bila primorana značajno da smanji svoje kretanje.

Decembar 2003: Kraljica je imala operaciju uklanjanja pocepane hrskavice u levom kolenu. Usledila je slična operacija na njenom desnom kolenu, ranije iste godine.

Mart 2013: Kraljica je hospitalizovana zbog gastroenteritisa

Maj 2021: Propustila je nedeljnu službu sećanja u centru Londona nakon što se ušinula

Oktobar 2021: Kraljica je provela noć u bolnici dok je bila podvrgnuta "preliminarnim istragama“, saopštila je palata tada.

Februar 2022: Kraljica je dobila kovid i pretrpela je blage simptome slične prehladi, ali je nastavila sa lakim obavezama.
Od kada joj je postavljena dijagnoza kovida kraljica je bila primorana da češće otkazuje ili smanjuje neke događaje.

Nije prisustvovala svim proslavama junskog platinastog jubileja - kojim se obeležava njenih 70 godina na tronu - i propustila je državno otvaranje parlamenta prethodnog meseca zbog problema sa mobilnošću.

Autor: