AKTUELNO

- To ne bi trebalo da bude novost ni za koga. Vojne opcije su na stolu, i apsolutno jesu - istakao je zvaničnik.

Jasno je šta predsednik SAD Donald Tramp misli kada kaže da će "samo jedna stvar" moći da obuzda nuklearne i raketne programe Severne Koreje, rekao je danas direktor za budžet u Beloj kući Mik Malveni, istakavši da Tramp i dalje vidi "vojne opcije" kao rešenje za krizu s tom zemljom.

Malveni je za televiziju En-Bi-Si rekao da je Tramp jasno stavio do znanja, "i to ne bi trebalo da bude novost ni za koga, da su vojne opcije na stolu, i apsolutno jesu", prenosi AP.

Tramp je nedavno izjavio da višegodisnji pregovori sa Pjongjangom i pružanje pomoći Severnoj Koreji nisu doneli nikakve rezultate.

S druge strane, demokratski senator Kris Marfi rekao je za Si-En-En da bi Tramp trebalo da "prestane da nanosi štetu nacionalnoj bezbednosti zemlje, kao kada kaže Severnoj Koreji da ne postoji diplomatski način da se ta zemlja natera da odustane od nuklearnog oružja".

Istovremeno, republikanski senator Ron Džonson rekao je, takođe za Si-En-En, da "nema održivog vojnog rešenja i da bi takva opcija bila stravična", napominje americka agencija.

#Bela kuća

#Donald Tramp

#Severna Koreja

'