AKTUELNO

Dan nakon pucnjave u Teksasu, pošto su se Sjedinjene Države probudile iz noćne more koja ih je zadesila u osnovnoj školi u Juvaldiju u kojoj je naoružani napadač Salvador Ramos (18) ubio 19 dece i dvoje odraslih, poznata su imena svih žrtava.

Zvaničnik policije je rekao da su sve žrtve bile u istoj učionici četvrtog razreda. Ovo su deca koje više nema:

Uzia Garsija (8)

Osmogodišnjeg Uzija Garsiju je njegova porodica identifikovala kao jedno od dece ubijene u pucnjavi u školi.

Foto: Društvene mreže

- Najslađi dečak kojeg sam ikada poznavao. Ne govorim to samo zato što je on bio moj unuk - rekao je Garsijin deda Meni Renfro za Asošijeted pres. Renfro je rekao da ga je Uzija poslednji put posetio u San Anđelu tokom prolećnog raspusta.

- Zajedno smo počeli da bacamo fudbal, a ja sam ga učio šeme dodavanja. Tako brz dečak, i mogao je tako dobro da uhvati loptu ...

Gsavije Lopez (10)

Liza Garsa, iz Arlingtona u Teksasu, oplakivala je smrt svog rođaka Gsavijea Lopeza.

- Bio je samo dečak pun ljubavi, koji je uživao u životu, ne znajući da će se ova tragedija dogoditi. Voleo je da se šali i igra sa svojom braćom, svojom mamom.

Njegova majka, Feliča Martinez, rekla je za Vašington post da ga je gledala kako dobija diplomu nekoliko sati pre pucnjave.

Foto: Društvene mreže

- Bio je zabavan, nikada ozbiljan i njegov osmeh – taj osmeh nikada neću zaboraviti. Uvek bi bilo koga razveselilo.

Rekla je da je voleo fudbal i bejzbol i da mu je umetnost bila omiljeni predmet.

- Voleo je bilo koju aktivnost u kojoj je mogao da bude kreativan, a posebno da crta… Zaista je jedva čekao da krene u srednju školu.

Ameri Džo Garza (10)

Porodica je identifikovala Ameri Džo Garzu kao jedno od ubijene dece. Njen otac, Anhel Garza, rekao je za ABC Njuz da je devojčica napunila 10 godina 10. maja.

Foto: Društvene mreže

- Hvala svima na molitvama i pomoći u pokušaju da pronađem moju bebu. Pronađena je. Moja mala ljubav sada leti visoko sa anđelima iznad. Molim vas ne uzimajte sekund zdravo za gotovo. Zagrlite svoju porodicu. Reci im da ih voliš. Volim te Amerie Džo. Čuvaj svog mlađeg brata za mene.

Hoze Flores (10)

Hozeov ujak, Kristofer Salazar, rekao je za njega da je bio veoma srećan mali dečak.

Foto: Društvene mreže

- Voleo je svoje roditelja… i voleo je da se smeje i zabavlja.

Rohelio Tores (10)

Toresa je njegova porodica identifikovala kao jednu od žrtava.

Foto: Društvene mreže

- Hvala vam na molitvama i što pokušavate da pomognete u pronalaženju mog rođaka, slama mi se srce što kažem da je moj Rohelio sada sa anđelima.

Zauvek ćeš mi nedostajati i voleti te anđele moj - napisao je njegov rođak na Tviteru.

Makena Li Elrod (10)

Kadens Elizabet je identifikovala svoju sestru Makenu kao jednog od ubijenih učenika.

Foto: Društvene mreže

- Moja slatka nevina sestro... moje srce će zauvek slomiti za tebe ljubavi moja... volim te celim srcem. Zabavite se sa svojim anđelima gore na nebu, devojčice - napisala je ona.

Tes Mari Mata

Fejt Mata oplakivala je gubitak svoje sestre Tes na Tviteru.

- Moj dragoceni anđele, toliko si voljena. U mojim očima ti nisi žrtva već preživela. Volim te uvek i zauvek, sestro, neka ti se krila uzdižu više nego što si ikada mogla da sanjaš.

Foto: Društvene mreže

Dok se ponovo ne sretnemo Tes Mari, voli svoju veliku seku.

Anabel Gvadalupe Rodrigez (10)

Foto: Društvene mreže

Članovi porodice identifikovali su Rodrigezovu kao jednu od žrtava. Njen rođak je bio u istoj učionici kao i ona i takođe je ubijen iz vatrenog oružja.

Eli Garsija (10)

Roditelji Eli Garsije potvrdili su njenu smrt na Fejsbuku. Njen otac Stiven je rekao da je njihova Eli bila lutka i najsrećnije dete ikada ikada.

Foto: Društvene mreže

- Teško je dati izjavu o bilo čemu trenutno, moj um se kreće brzinom od 1.000 milja na sat… ali želim da pošaljem naše misli i molitve onima koji takođe nisu stigli kući večeras! Hteo sam da joj puštam muziku na njenoj zabavi! Mama i tata te vole, da to nikada ne zaboraviš.

Molim vas pokušajte da ostanete uz nas! Šaljite molitve svima iz Juvaldija, nama zaista treba - napisao je njen otac.

Majka, Dženifer Lugo rekla je da joj je srce slomljeno zbog gubitka ćerke.

Foto: Društvene mreže

- Ne znam šta da radim. Osećam se tako ukočeno. Nedostaješ mi dušo.

Nevae Bravo

Rođaka Nevae Bravo, Emili Grace Aiala, potvrdila je smrt Bravove na Fejsbuku.

Foto: Društvene mreže

- Hvala svima na molitvama, naša Nevae je pronađena! Ona leti sa anđelima. Volimo te mnogo princezo! Molimo sve da se i dalje mole za njene roditelje i našu porodicu.

Eliana Kruz Tores

Njen deda je potvrdio smrt Toresove za ABC, rekavši da je "bila prelepa mlada devojka sa puno energije".

Foto: Društvene mreže

- Bila je veoma srećna i veoma druželjubiva. Volela je da pleše i da se bavi sportom. Bila je velika porodica, uživala je sa porodicom - izjavila je Elianina tetka, Sirija Arizmendi, učiteljica petog razreda osnovne škole Flores u istom okrugu.

Jailah Nikole Silguero (11)

Foto: Društvene mreže

- Zašto, zašto moja beba… Leti visoko, bebo. Baka i deka te čekaju raširenih ruku… Mnogo ćete nam nedostajati, moja "beba kick” - napisala je majka tragično stradale devojčice na Fejsbuku, govoreći o svojoj o svojoj „lepoj plavuši” na španskom.

Džejs Karmelo Luevanos (10)

Rođak Silguerove, Džejs, takođe je ubijen u učionici. U zasebnoj objavi na Fejsbuku, majka Silguerove objavila je fotografiju svojih ćerke i nećaka sa natpisom: „Lete visoko, anđeli moji... Mnogo ćete nam nedostajati.“

Foto: Društvene mreže

Alitija Ramirez (10)

Otac Alitije Ramirez potvrdio je da je na Fejsbuku da je njegova ćerka stradala u brutalnom napadu promenivši svoju profilnu fotografiju u fotografiju Alitije sa anđeoskim krilima.

Foto: Društvene mreže

U ranijem postu, njen otac je koristio istu fotografiju Alitije i napisao: „Pokušavam da pronađem svoju ćerku Alitiju. Zvao sam sve bolnice i ništa.”

Džeklin Džejlen Kazares (10)

Hasinto Kazares, otac stradale Džeklin, potvrdio je za ABC news njenu smrt, rekavši da je njegova devojčica bila puna života.

Njena rođaka Anabel Rodrigez takođe je ubijena.

- Imala je najveće srce. Džeki je bila ta koja bi dala sve od sebe da pomogne bilo kome. Malo me teši što je ona bila ta koja bi učinila nešto da pomogne svojim drugovima iz razreda u tom veoma strašnom trenutku - tešio se otac.

Aleksandrija Anija „Leksi” Rubio

Aleksandrijina majka oplakivala je smrt ćerke na Fejsbuku.

- Moja lepa, pametna, Aleksandrija Anija Rubio danas je nagrađena za All-A počasnu listu. Dobila je i nagradu dobrog građanina. Rekli smo joj da je volimo i da ćemo je pokupiti posle škole. Nismo imali pojma da je ovo zbogom.

Foto: Društvene mreže

Maite Rodriguez (10)

Feliks Koronado, rođak majke Maite Rodriguez, potvrdio je njenu smrt preko GoFundMe stranice, nazvavši je „slatka devojčica“.

- Teška srca dolazim ovde u ime svoje rođake Ane koja je izgubila svoju slatku devojčicu u jučerašnjoj besmislenoj pucnjavi. Veoma smo tužni zbog gubitka ove slatke pametne devojčice. Volimo te - napisao je rođak koji je naveo da se prikupljaju donacije za sahranu i pomoć majci koja će neko vreme odsustvovati sa posla.

Foto: Društvene mreže

U pucnjavi su nastradali još i učiteljice Eva Mirelez i Irma Garsija, dok se u bolnici bori za život baka ubice, koja je prva ranjena i koja je obavestila policiju da je njen unuk naoružan, a kog je policija likvidirala.

Autor:

#Teksas

#deca

#žrtve