AKTUELNO

Potresni trenutak kad je zameniku šerifa u Juvaldiju u Teksasu rečeno da je njegova ćerka među žrtvama pucnjave u osnovnoj školi uhvaćen je kamerom.

Feliks Rubio je viđen kako plače u zagrljaju sa svojom ženom Kimberli nakon što su otkrili da je njihova 10-godišnja ćerka Leksi među 19 ubijene dece.

Masakr u Osnovnoj školi Rob u Juvaldijuu Teksasu dogodio se u utorak 24. maja, kad je 18-godišnji Salvador Ramos pobio 19 dece i dve učiteljice i ranio još 17 osoba. Prethodno je teško ranio svoju baku. Ramosa je na licu mesta ubio agent Granične patrole.

Foto: Tanjug AP/Dario Lopez-Mills, Privatna arhiva

Na licu Rubija jasno se video bol dok je sa mukom jedva nešto izgovorio. On je u sredu pozvao na oštrije mere kontrole oružja kako bi se sprečilo da drugi roditelji pretrpe ovo kroz šta on prolazi.

- Sve čemu mogu da se nadam je da ona ne postane samo brojka. To je dovoljno. Niko drugi ne treba da prođe kroz ovo. Mi nikad nismo trebali da prođemo kroz to, ali prolazimo – rekao je.

Slikali se nekoliko sati pre pucnjave

Svega nekoliko sati pre pucnjave u školi Feliks i njegova supruga fotografisali su se sa ubijenom ćerkom, ponosno pokazujući školski sertifikat za dobrog građanina. Kimberli je rekla da su pre odlaska u školu rekli svojoj ćerci da je vole.

- Rekli smo joj da je volimo i da ćemo je pokupiti nakon škole. Nismo znali da je ovo bio oproštaj – navela je.

Foto: Tanjug AP/Jae C. Hong

Feliks je dan nakon napada u intervjuu za CNN rekao da mu je “dosta oružja”.

- Ne želim da ime moje ćerke postane samo još jedno ime – istakao je.

Na pitanje šta bi voleo da se reši nakon pucnjave odgovorio je:

- Nasilje, oružje… Ja sam policajac. Zamenik sam (šerifa) ovde u oblasti Juvaldi. To je dovoljno – rekao je.

Feliks je kasnije u poruci CNN-u naveo da je Leksi bila “ljubazna, slatka i da je volela život”.

Foto: Tanjug AP/Jae C. Hong

“Imala je svetlu budućnost, bilo u sportu bilo u nauci. Neka svet zna da nam nedostaje naše dete”, očajan je otac.

Leksina tetka je nakon njene smrti otvorila stranicu na GoFundMe za prikupljanje pomoći, navodi “Dejli mejl”.

Masakr u Juvaldiju je do sada najsmrtonosnija pucnjava u školi u Teksasu a treća u SAD, nakon pucnjave u kampusu Politehničkog instituta u Belksburgu u Virdžiniji 2007, kad je ubijeno 32 a ranjeno 17 ljudi, te masakra u Osnovnoj školi Sendi Huk 2012.