AKTUELNO

Visoki ruski zvaničnik poginuo je u helikopteru Misije UN, oborenom danas na istoku Konga u kojem je bilo još sedam osoba, među kojima i jedan srpski državljanin, javlja TAS S.

- Potpukovnik Aleksej Mizura, poginuo je na dužnosti u Misiji UN - rekao je portparol Ambasade Rusije u DR Kongu za rusku agenciju dodavši da je on bio i jedini ruski državljanin u helikopteru.

TAS S prenosi pozivajući se na kancelariju generalnog sekretara UN da je zajedno sa ruskim oficirom u helikopteru bio i jedan državljanin Srbije i šest Pakistanaca.

Misija Organizacije UN za stabilizaciju u Kongu (MONUSCO) saopštila je ranije danas da je izgubila komunikaciju sa jednim od svojih helikoptera na istoku zemlje, gde su u toku sukobi između vladinih snaga i pobunjenika iz Pokreta 23. mart (M23).

Kako je prethodno saopštila vojska Konga, helikopter koji je pripadao mirovnoj misiji UN u Kongu oborili su pobunjenici na istoku te zemlje. U helikopteru je bilo najmanje osam osoba, saopštila je vojska, preneo je Rojters.

Autor: