AKTUELNO

Bivša kandidatkinja za predsednika SAD iz Demokratske stranke Hilari Klinton je, u svojoj novoj knjizi, opisala Donalda Trampa kao čudaka, od kojeg je "podilazila jeza" dok je bio sa njom kod bine, pred drugu debatu tokom predsedničke kampanje.

Klintonova je čak u jednom trenutku razmišljala da Trampu kaže: "Odstupi, čudaku", prema izvodima iz njene knjige "What Happened", u kojoj je predsedničku kampanju iz 2016. godine opisala kao "veselu, uznemirujuću i zbunjujuću".

Ona je opisala predsedničku debatu od 9. oktobra u Sent Luisu i koliko se neprijatno osećala na bini sa Trampom, u debati koja je organizovana samo dva dana nakon što se u javnosti pojavio snimak na kojem Tramp govori vulgarnosti o ženama.

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA: Sutra počinje povratak srpskih diplomata u Skoplje

- To je bila druga predsednička debata, a Donald Tramp je bio iza mene. Dva dana ranije, svet je čuo njegove šale o pipkanju žena. Sada smo bili na maloj bini i gde god da sam pošla, pratio me je, buljio u mene, pravio grimase. Bilo je izuzetno neprijatno. Bukvalno mi je disao za vratom. Ježila sam se - piše Hilari u memoarima.

- Bio je to jedan od onih trenutaka u kojima biste hteli da pritisnete dugme za pauzu i pitate sve ostale šta bi oni uradili. Da li da ostanete smireni i da nastavite da se smejete, kao da on nije tu i ne upada u vaš prostor ili da se okrenete, pogledate ga u oči i viknete: Odstupi čudaku i skloni se od mene. Znam da voliš da zastrašuješ žene, ali ne možeš da zastrašiš mene, zato se skloni - piše ona.

Odlučila se, kako dodaje, za prvu opciju, i da ostane mirna, ali se u knjizi ipak zapitala da li je trebalo da izabere drugu opciju.

#Donald Tramp

#Hilari Klinton

'