AKTUELNO

U zemljotresu koji je pogodio italijansko turističko ostrvo Iskija poginule su dve osobe, a spasioci pokušavaju da izvuku dvoje dece iz ruševina, saopštili su danas zvaničnici

Jedna žena je poginula u mestu Kazamikola u severnom delu ostrva kada su je pogodile krhotine koje su padale sa crkve, a druga kada se srušila zgrada, prenosi AFP.

Zemljotres je bio jacine 4 stepena Rihterove skale, na dubini od 10 kilometara, a registrovan je juče nešto pre 21 čas, u vreme kada su mnogi večerali, a nedugo zatim dogodilo se 14 manjih potresa.

Oko 4 sata ujutru iz ruševina jedne zgrade spasioci su izvukli sedmomesečnu bebu, dok još uvek pokušavaju da izvuku dva dečaka, uzrasta 4 i 7 godina, koji su živi ali zaglavljeni u ruševinama i sa kojima kontaktiraju telefonom.

Jedina bolnica na ostrvu je takođe pogođena zemljotresom i delimično je evakuisana, a pet pacijenata je helikopterom prebačeno u druge bolnice u Italiji.

U zemljotresu je povređeno 40 osoba, a devet se vodi kao nestalo.

Foto: Tanjug

Evakuisan je i jedan hotel, a u potrazi za nestalima učestvuju i specijalni policijski timovi sa psima tragačima, javlja AP.

Nakon zemljotresa ljudi su istrčali na ulice, a veći deo zemljotresa je ostao bez struje koja je u međuvremenu stigla.

Foto: Tanjug

Iskija je popularno letovalište, čuveno po termalnim vodama.

Kazamikolu je 1883. godine pogodio zemljotres u kom je poginulo više od 2.000 ljudi, podseća AP.

#Italija

#Napulj

#Rihterova skala

#Zemljotres

'