AKTUELNO

Događaj koji je počeo kao mladalačka proslava završio se tragedijom u jednoj osnovnoj školi u Australiji danas u 10 sati po lokalnom vremenu.

Deca i nastavnici osnovne škole u Devonportu, u Tasmaniji u Australiji, uživali su u svom poslednjem danu školske godine uz jutro ispunjeno zabavnim aktivnostima.

Proslava je naglo i šokantno okončana kada su jaki vetrovi podigli zamak na naduvavanje u vazduh, a zatim bacili devetoro dece da se sruče na zemlju, od čega je na licu mesta preminulo četvoro i teško povređeno petoro.

U saopštenju, lokalna policija je saopštila da je devet učenika u Osnovnoj školi Hilkrest palo sa visine od oko 10 metara nakon što je "značajan vetar" podigao zamak za skakanje u vazduh.

Incident se dogodio oko 10 sati ujutru po lokalnom vremenu (19 sati po našem vremenu u sredu), saopštila je policija Tasmanije, a policajci i hitne službe, uključujući dva helikoptera, poslati su na lice mesta u roku od dva minuta i počeli da pružaju prvu pomoć.

"Nažalost, četvoro dece je umrlo, a još četvoro je zadobilo teške povrede i nalaze se u bolnici", saopštila je policijska uprava ostrvske države u prvom saopštenju.

Nekoliko sati kasnije, policija je za "NBC Njuz" potvrdila da je peto dete umrlo. Rekli su da ne mogu da daju nikakve informacije o stanju još četvoro dece koja su hospitalizovana.

Policija je saopštila da su učenici bili u 5. i 6. razredu, što znači da su verovatno imali između 10 i 12 godina. U nastavku možete pogledati snimak uviđaja sa lica mesta:

Autor:

#Australija

#Nesreća

#preminuli

#rotacija