AKTUELNO

Podlegla je povredama u bolnici.

Majka troje dece Jevgenija Leontijeva (33), poginula je kada je skočila sa krova hotela "Karaganda" u Kazahstanu. Ona je izvodila rizični skok koji spada u ekstremne sportove i ogromnom brzinom udarila u tlo.

Jevgenija je izvodila skok koji spada u ekstremne sportove, koji su nastali tokom devedesetih. Ovaj skok liči na skok bandžijem i uključuje vrtoglave zamahe konopcem. Međutim, za razliku od bandžija, slobodan pad je duži, a skakači često postavljaju sopstvene konopce na litice, planine ili nebodere. Konopac je od najlona tako da skakači ne odskakuju mnogo.

Leontijeva je bila iskusni skakač, ali ovoga puta uže koje je trebalo da je održava u vazduhu nije bilo dovoljno pričvršćeno.

Jevgenija je pala sa visine od 25 metara i udarila jako u tlo. Ona je odmah odvedena u bolnicu gde je operisana, ali nažalost ubrzo je preminula od zadobijenih povreda glave.

Prijateljica koja je trebalo da skače posle nje, vrisnula je kada je videla da je skok bio nepravilan. Leontijeva je pala na zemlju, a potom udarila u jedan zidić.

Očevici su istakli da je skok odobren pre nego što je organizator imao vremena da obezbedi uže.

#Skok

#Smrt