AKTUELNO

U Austriji je do sada vakcinisano više od pet miliona ljudi, a 529 od njih neće dobiti takozvani "zeleni pasoš", i moraće i dalje da se testiraju na kovid-19.

Radi se o osobama koje su se u inostranstvu vakcinisale ruskom Sputnjik V ili kineskom Sinovak vakcinom, koje se po prvi put nalaze u statistici Ministarstva zdravlja Austrije.
To je verovatno samo delić onih koji su se vakcinisali ovim vakcinama u inostranstvu.

Pošto te dve vakcine nisu odobrene u Austriji osobe koje su primile te vakcine ne mogu da dobiju sertifikat o vakcinaciji, a tako ni "zeleni pasoš".

To znači da ne mogu da koriste prednosti koje postoje za vakcinisane osobe.

Za posetu restoranu, frizeru, korišćenje bazena, hotela, oni moraju i dalje da se testiraju, jer se njihova vakcinacija ne priznaje.

Na drugoj strani 3.595.007 stanovnika Austrije se vakcinisalo Biontek-Fajzer vakcinom, 801.244 AstraZeneka vakcinom, te 493.430 Moderna vakcinom, i ostatak DŽonson&DŽonson i svi oni mogu bez dodatnih testiranja da koriste sve slobode predviđene usvojenim uredbama.

Ukupno je 529 osoba, koje žive u Austriji, zatražilo da im se u elektronsku bazu podataka o vakcinaciji unese vakcinacija kineskom ili ruskom vakcinom protiv korona virusa.

#Austrija

#vakcine

#zeleni pasoš