AKTUELNO

Požar je izbio u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu, javila je holandska novinska agencija ANP.

U požaru koji je izbio u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu stradao je jedan zatvorenik, saopštilo je holandsko ministarstvo pravde.

Požar koji je izbio noćas u psihijatrijskom odeljenju pritvorske jedinice je ugašen, pišu mediji.

Foto: Tanjug AP

Od posledica požara u svojoj ćeliji preminuo je muškarac, saopštilo je ministarstvo pravde, navodeći da je reč o zatvoreniku u Kaznenom psihijatrijskom centru. Identitet nastradale osobe nije objavljen, prenosi portal Telegraaf.nl.

Iz tog dela evakuisano je 12 osoba koje su privremeno smešteni u druge delove centra. Njih su lekari pregledali i nije im potrebna veća pomoć, saopštila je vatrogasna brigada.

Požar nije zahvatio deo sa haškim optuženicima

Pritvorska jedinica Ujedinjenih nacija u Ševeningenu u kojoj borave haški optuženici među kojima su i Ratko Mladić, Radovan Karadžcih, Jovica Stanišić i Franko Simatović nije zahvaćena sinoćnim požarom, rečeno je danas u Haškom tribunalu. Požar u kojem je stradao jedan pritvorenik dogodio se u drugom delu zatvorskog kompleksa koji se nalazi u istom delu Haga, u Ševeningenu. Iz Tribunala su precizirali da ni na koji način pritvorska jedinica UN nije zahvaćena požarom koji je izbio prošle noći u prostoru kazneno-popravne institucije Haaglanden u Ševeningenu. - Požar se dogodio u drugom delu zatvorskog kompleksa a uzrok jos nije utvrđen. Policija sprovodi istragu ovog incidenta. Međunarodni sud će nastaviti pomno praćenje daljeg razvoja situacije - naveo je portparol Međunarodnog suda u Hagu Goran Gergijev.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI BILANS: Najmanje 17 ljudi poginulo u požaru u Londonu! Strahuje se da će broj žrtava biti mnogo veći

Policija istražuje šta je uzrok požara.

Pritvorski objekat u Sheveningenu se, pored pomenutog dela za pritvorenike sa psihičkim problemima, sastoji i od visoko obezbeđenog kompleksa i odeljenja za osumnjičene kojima se sudi pred međunarodnim tribunalima.

#Holandija

#Požar

#Zatvor

#Zatvorenik

'