AKTUELNO

Jedna majka u Kini potrošila je preko 150.000 američkih dolara na izgradnju dva pešačka mosta (pasarele) kako bi se pobrinula da njen sin sigurno dođe u školu i vrati se kući.

Brižna majka u kineskoj provinciji Henan potrošila je više od milion juana ili oko 154.000 dolara za izgradnju dva metalna pešačka mosta (pasarele) do škole svog sina, kako bi bila sigurna da on i ostala deca mogu bezbedno prelaziti put.

Žena, identifikovana samo po prezimenu, Meng, nedavno je rekla za televizijsku stanicu Henan da je put do škole njenog sina uvek bio zakrčen kad su roditelji dovozili ili dolazili pokupiti decu posle nastave, bez semafora postavljenih u blizini, prelazak puta je bio opasna stvar i za učenike i za nastavnike.

- Duboke rupe ispunjene vodom i zbog toga je vrlo teško bilo preći put - rekla je žena i dodala: 

- Voda se prelije preko stepenica na kojima stoje školarci i čekaju roditelje. Izgledali su jadno. Noge mog deteta su od vode znale da pobele dok su bile namočene vodom iz bare.

Oba mosta, od kojih je jedan gotovo završen, a drugi u fazi polaganja temelja, odobrio je lokalni biro za stanovanje i urbano-ruralni razvoj, ali je njihovu izgradnju isključivo finansirao misteriozni dobrotvor.

Gospođa Meng je rekala da svom sinu nikada nije rekla da je platila nove pešačke prelaze jer ne želi da njeno dete bude sujetno zbog ostale dece. Nada se samo da će njen doprinos pomoći deci i nastavnom osoblju da budu sigurni i deci omogućiti obrazovanje.
Posle smrti ne možete poneti novac sa sobom
- Upravo sam učinila ono što mogu priuštiti. Posle smrti ne možete poneti novac sa sobom i ne moram da ostavljam previše novca za svoje dete - rekla je žena.

- Nazvaću most "Mostom mudrosti' jer učenici koji prelaze most mogu biti sve mudriji i mudriji - otkrila je.

Ova priča privlači veliku pažnju u Kini, a većina korisnika društvenih mreža hvali ženu za njen dobrodušni doprinos. Mogla je učiniti toliko stvari da sa tih milion juana koji bi koristili njoj i svojoj porodici, poput kupovine par stanova ili kuće, ali je odlučila da umesto toga učini nešto za celu zajednicu.