AKTUELNO

Bivši predsednik SAD Donald Tramp otvorio je prostor na svojoj veb stranici gde može da postavlja poruke koje drugi mogu da dele na Tviteru i Fejsbuku, na kojima je njegov nalog suspendovan.

Sajt je nazvan "Sa stola Donalda Džej. Trampa" i sadrži kratke postove Trampa koji mogu da se "lajkuju", prenosi Rojters.

Trampov viši savetnik Džejson Miler rekao je u martu za Foks njuz da bivši predsednik, koji je proteran sa mnoštva veb lokacija nakon nereda u Kapitolu, planira da pokrene sopstvenu veb stranicu na društvenim mrežama.

Ova akcija usledila je juče, dan pre odluke nadzornog odbora Fejsbuka o tome da li će podržati Trampovu suspenziju sa platforme na neodređeno vreme, prenosi Rojters.

Tramp je sankcionisan zbog navodnog straha od daljih nasilnih nemira nakon upada na američki Kapitol koji su izvele njegove pristalice.

Tramp, koji je funkciju predsednika SAD napustio 20. januara, tvrdi da je izgubio prošlogodišnje izbore od demokrate Džozefa Bajdena zbog široko rasprostranjene biračke prevare.

Bivši predsednik takođe je slao kratka saopštenja za medije putem e-pošte.

Kompanija Tviter je saopštila da je trajno suspendovala Trampov nalog, čak i ako se ponovo kandiduje za tu funkciju.
Jutjub je saopštio je da će vratiti Trampov kanal kada proceni da se rizik od nasilja smanjio.

#Donald Tramp

#Fejsbuk

#Tviter