AKTUELNO

Nemačka policija isključila je mogućnost da je u pitanju politički ili verski motiv za današnju pucnjavu na železničkoj stanici u blizini nemačkog grada Minhena.

Nemačka policija isključila je da postoji bilo kakav politički ili verski motiv za današnju pucnjavu na železničkoj stanici u blizini nemačkog grada Minhena, kada je nekoliko osoba povređeno.

Prema navodima policije, napadač je delovao iz "ličnih razloga", preneo je AFP.

- Jedan počinitelj, muškog pola, bio je motivisan ličnim razlozima. Ovde nema političke niti verske pozadine - rekao je novinarima portparol policije Markus de Gloria Martins.

Ranije je policija objavila da je najmanje jedna osoba povređena u pucnjavi koja se dogodila na železničkoj stanici u Minhenu.

U incidentu je povređeno više osoba, a teže je povređena žena policajac.

Jedna osoba je uhapšena, saopštila je policija preko tviter naloga i dodal da je osumnjičeni povređen.

Putnici su evakuisani, a oblast oko stanice je blokirala policija.

Oko 100 policajaca je na terenu, a helikopter nadleće oblast, javljaju lokalni mediji. Još nema informacija da li je u pitanju teroristički napad.

Foto: Tanjug

AP prenosi da se pucnjava dogodila na metro stanici u predrađu Minhena, a Rihlajn je rekao da je do nje došlo tokom jutarnje policijske provere, ali nije mogao da potvrdi da li je oružje upotrebila policija ili osumnjičeni.

Prema navodima svedoka, koje je preneo minhenski list Merkur, osumnjičeni je uzeo pištolj policajki i pucao u nju, a povredio je više osoba tom prilikom.

#Nemačka

#Pucnjava

#železnička stanica

'