AKTUELNO

Ministar zdravlja Grčke Vasilis Kikiljas rekao je da je vakcina protiv korona virusa veoma važna, jer će do sledećeg leta biti postignut željeni imunitet kod građana, prenosi portal a1on.

Kikiljas je u kolumni za list Real news naglasio da će ipak nacionalna izdržljivost do tada biti na testu.

On je istakao da se u drugom talasu pandemije, sa velikom raširenošću virusa među građanima, sa posledicima na individualnom i kolektivnom nivou, sa ogromnim pritiskom na nacionalni zdravstveni sistem, "testira grčka nacionalna izdržljivost" i pozvao da se poštuju preventivne mere.

- Još jednom molim, znajući da svi živimo teško i da smo svi na ivici granica i psiholoških, i finansijskih, i socijalnih, i ljudskih, da uložimo još jedan napor. Da pokušamo da zaštitimo sebe, ali i druge, ranjive i one slabije - istakao je Kikiljas.

On je pozvao grčke građane da se pridržavaju mera, odnosno da nose maske, da drže rastojanje i da koriste antiseptike jer, kako je napisao, te mere će spasiti živote.

- Ne zato što je to naređenje države, već zato što brinemo i štitimo jedni druge, zato što smo u ovoj borbi svi zajedno i svi zajedno gradimo našu nacionalnu izdrživost - napisao je Kikiljas.

Prema planu grčke vlade, kada vakcina bude dostupna, mogućnost za vakcinisanje na mesečnom nivou će imati 2.117.000 građana te zemlje u 1.018 specijalnovanih centara.

#Grčka

#koronavirus