AKTUELNO

Dečak (7) u Rusiji spasen je 52 dana nakon otmice.

Naime, američki službenici naišli su na informaciju o dečaku Saveliju Rogovcevu na dark-vebu, podatke su dojavili Interpolu, a Interpol ruskim specijalcima.

Specijalci su tokom noći upali u skrovište gde je bio zatočeni dečak i brusilicom odvalili metalna vrata. Na snimku se vidi i kako specijalci drže muškarca koga su srušili na zemlju, a nakon toga ulaze u drugu prostoriju gde je bio oteti dečak.

Kako se navodi, oteo ga je 26-godišnji pedofil Dmitrij Kopilov. Njegova kuća udaljena je oko 14 kilometara od kuće dečaka odakle je nestao 28. septembra. Otet je kad se vraćao kući iz škole u ruskom selu Gorkim.

"Ovo je čudo i priča sa srećnim završetkom. Dečaku sada treba snažna psihološka pomoć. Moramo da radimo s detetom i potrebna mu je porodična ljubav", rekao je regionalni dečji pravobranilac za decu Genadij Prokoričev dodavši kako je dečak u procesu intenzivne terapije.

Iz ruskog ministarstva unutrašnjih poslova rečeno je da su dojavu o dečaku dobili od stranih kolega putem Interpolovih kanala.

Policijski službenici navode kako je Kopilov zlostavljao dečaka, ali ga navodno nije silovao jer je za to, kako kažu, čekao određenu starosnu dob.

#Dečak

#Pedofil