AKTUELNO

U jednom momentu je težila svega 27 kilograma.

Pipa "Metal" Mekmanus (15) iz Grejter mančestera, izgubila je borbu sa opakim poremećajem ishrane i oduzela sebi život nakon tri godine bolovanja od anoreksije.

Tinejdžerka je pre smrti napisala srceparajuće oproštajno pismo svojoj porodici u kom je objasnila da ju je anoreksija pobedila i pre nego je sebi oduzela život.

Ne mogu više da se borim sa anoreksijom. Trudila sam se toliko mnogo, ali me je pobedila – napisala je Pipa u pismu, koje je u svojoj kući ostavila nakon što je na kratko bila puštena iz čuvenog centra za rehabilitaciju Priori.

Policijska istraga je međutim ustanovila da je bilo nekih nelogičnosti nakon samoubistva devojčice, jer sama ustanova nije sa porodicom preduzela mere predostrožnosti zbog opasnosti od samoubistva, budući da je devojčica bila psihički labilna.

Pipa je sebi oduzela život u decembru 2015. godine, a od anoreksije se borila od svoje 12. godine života. Postoje podaci da su njeni roditelji znali da sa detetom nešto nije u redu, budući da je sve manje jela i da je bila opsednuta svojim odrazom u ogledalu, ali te znake nisu uzimali za ozbiljno.

Ali kada je počela opsesivno da vežba a jede vrlo malo, roditelji su je ubedili da potraži pomoć lekara. Vremenom, Pipa je postala jedan od najtežih slučajeva anoreksije nervose u svetu, budući da je u jednom momentu težila svega 27 kilograma.

Tokom jedne od poslednjih poseta svojoj kući, tinejdžerka je napisala pismo u kome se oprostila od svih članova svoje porodice, pa čak i sa psom.

Želim da odrastem i da imam život, isti onaj život koji trenutno nemam. Nemam više snage da se borim sa anoreksijom, pobedila me je.

Dolasci kući zabranjeni su joj kada su lekari ustanovili da je vezivala svoje noge selotejpom jer je mislila da je debela, a pronašli su i olovku koju je pretvorila u sečivo. Međutim ništa nije moglo da spreči neizbežno, prenosi Miror.

#Bolest

#Samoubistvo

#Smrt

#devojčica

'