AKTUELNO

Jedan Kinez navodno je prodao bebu za 19.000 evra ženi koju je upoznao putem interneta, jer je izgubio posao tokom pandemije koronavirusa.

Kako se navodi, reč je o radniku migrantu, koji već ima dva sina, a kazao je policiji da se suočio sa velikim finansijskim nedaćama pošto je ostao bez posla.

Navodno, ubedio je suprugu koja je bila u drugom stanju da pristane na ovu protivzakonitu prodaju, pre nego što su sina starog tek 40 dana prodali ženi koja je očajnički želela dečaka.

Policija je saznala za "transakciju" sasvim slučajno, tako što je ta žena bila sumnjiva organima reda dok je putovala vozom sa detetom.

Policajci su je zamolili da siđe sa voza u gradu Hefej, a ona je posle ispitivanja priznala da je platila dečaka. Lokalna policija odmah je pokrenula istragu i saznala da su biološki roditelji migranti koji rade u Kini.

Par ima već dva sina, sedam i dve godine starosti, a kada je majka zatrudnela treći put, morala je da prestane da radi. Njen muž nije mogao da pronađe posao zbog pandemije koronavirusa, pa je hteo prodajom deteta da zaradi.

Njima preti zatvorska kazna od 10 godina zbog trgovine decom, a u nekim slučajevima u opticaju su doživotna robija, čak i smrtna kazna.

#Beba

#Kina

#Prodaja