AKTUELNO

U autobusu su, kako javljaju mediji, bili fudbaleri kluba Borusija.

U nemačkom gradu Dortmundu napadnut je autobus fudbalskog kluba Borusija. Jedna osoba povređena, javljaju mediji.

Portparol policije severne Rajne-Vestfalije Gunar Vortman potvrdio je za agenciju Asošiejted pres da su se dogodile "tri eksplozije" u blizini klupskog autobusa, dok je klub saopštio da su tom prilikom polomljena dva stakla na autobusu u kome su bili igrači.

Bild je naveo da se eksploziv nalazio u žbunju sa desne strane autobusa, na desetak kilometara od stadiona i da policija ispituje da li se radi o planiranom napadu.

Foto: Tanjug AP

Kako prenosi BBC, povređen je igrač Borusije Mark Bartra, koji je zadobio povrede ruke, a kako pojedini mediji pišu, on je operisan. Klub je saopštio da su drugi igrači bezbedni. Španac je prevezen u bolnicu, jer je doživeo povrede od stakla koje je prasnulo u njegovoj blizini.

Autobus je napadnut na putu ka stadionu gde je trebalo da igraju utakmicu četvrtfinala Lige šampiona protiv Monaka. Nije poznato da li je reč o terorističkom napadu.

UEFA je odlučila da odloži utakmicu koja je trebalo da počne od 20.45.

Prvi čovek dortmundske policije, Gregor Lange rekao je:

-Ovog utorka oko 19.15 desile su se tri eksplozije u blizini hotela Borusije Dortmund. Mi polazimo od toga da je u pitanju planirani napad na ekipu Borusije. Velike snage policije učestvuju sada u istrazi, nadgledamo sve i iz vazduha. U ovom trenutku, međutim, mi ne možemo da potvrdimo šta je tačna pozadina ovog napada-

Foto: Tanjug AP

Policija pokrajine Severna Rajna Vestfalija saopštila je da su na licu mesta njihove snage i da su stigle i vatrogasne ekipe.

Neprobojno staklo na autobusu Borusije sprečilo katastrofu?

Zahvaljujući neprobojnom staklu na klupskom autobusu fudbalera Borusije pored kojeg su večeras dok se kretao, eksplodirale tri bombe, izbegnuta je veća tragdija, pišu nemački mediji.

Foto: Tanjug AP

Autobus je oštećen na dva mesta, ali je uprkos eksplozijama polomljeno samo jedno staklo, piše Velt.

Policija dronom pretražuje okolinu kako bi utvrdila da li postoji još neki skriveni eksploziv.

Špigel navodi pozivajući se na bezbednosne krugove da se radi o ciljanim napadima na autobus.

Eksploziv je bio sakriven u žbunju pored puta kojim se kretao autobus sa fudbalerima.

Oni su posle eksplozije vraćeni u hotel.

Misteriju rešava pismo?

Tužilac Sandra Like je istakla da bi čitavu misteriju moglo da reši - pismo.

-Trenutno ovo tretiramo kao pokušaj ubistva. Pronađeno je jedno pismo na mestu ovog incidenta i njegovu autentičnost sada utvrđujemo. Kako bismo zaštitili dalji tok istrage, ne bismo smeli više od ovoga da saopštimo - rekla je Sandra Like.

#Eksplozija

#Napad

#Nemačka

'