AKTUELNO

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost, rekao je za Pink da se administracija Donalda Trampa sprema da primeni rigorozne mere u cilju saniranja posledica koronavirusa u SAD.

- Tu državu je virus drastično pogodio, to je zemlja sa najviše umrlih i još uvek se ne nazire kraj. Smatrali su da je pik epidemije dosegnut, međutim njihove virusolozi, epidemiolozi nisu sigurni da je to zaista tako - navodi Rajić i dodao da se zbog toga pripremaju rigorozne mere sa ciljem prevazilaženja ovih posledica.

Kako je objasnio, pre ove krize, nezaposlenost u SAD iznosila je rekordnih 3,5 odsto, dok sada prva ekonomija sveta trpi ogromne gubitke.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ova kriza je uspela da omete sva dostignuća administracije Donalda Trampa i u izbornoj godini ga stavi u nezahvalnu poziciji. Snižen je i BDP SAD-a, tako da je najveća ekonomija sveta ove godine oterana u recesiju, a najveći problem je u tome što se ne vidi kraj krizi. U ovom momentu je nezahvalno i prognozirati kakve će zaista posledice biti - ukazao je on.

Prema njegovim rečima, Donald Tramp želi da što pre vrati državu u stanje pre epidemije ali da nailazi na otpor od demokrata.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vidimo da postoji sukob između Trampa i guvernera koji dolaze iz redova Demokratske partije. Tu pre svega misliim na guvernere iz država koje su inače tradicionalno plave, odnosno demokratske, poput Ilinoisa - kaže Rajić i navodi da su demokrate optužile Donalda Trampa da nije na vreme reagovao na opasnosti od koronavirusa.

#Novo jutro

#Predrag Rajić

<
'