AKTUELNO

U Grčkoj će od danas do 22. marta preventivno biti zatvorene 34 škole, mahom u oblasti Atika, kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Danas se očekuje i da ministarstva finansija, razvoja i rada zajedno saopšte ekonomske mere, koje bi se sprečile velike ekonomske posledice širenja koronavirusa.

U Grčkoj danas stupaju na snagu i dodatne mere grčke vlade koje predviđaju da naredne četiri nedelje u toj zemlji budu odloženi svi konferencijski događaji, dok će se sportski događaji igrati bez prisustva publike.

Školske ekskurzije su takođe otkazane u naredne dve nedelje.Mere stupaju na snagu u trenutku kada su u Grčkoj koronavirusom zaražene ukupno 73 osobe.Juče je potvrđeno sedam novih slučajeva.

Od ukupno 73 zaraženih, njih 58 povezano je sa grupom koja je putovala u Izrael i Egipat.NJih 47 su članovi te grupe, dok je 11 osoba bilo sa njima u kontaktu.

Albanija obustavlja nastavu na dve nedelje u svim školama

Nakon identifkovana dva slučaja obolelih od novog koronavirusa u Albaniji, vlada premijera Edija Rame je na današnjoj vanrednoj sednici odlučila o preduzimanju određenih mera među kojima je obustavljanje nastave u svim školama u naredne dve sedmice.

Rama je nakon sednice vlade rekao da je odlučeno i da se do 3. aprila obustave svi avio-letovi ka severnoj Italiji, kao i da se do tog datuma otkažu sva javna okuljanja.

Reč je o prvim merama, rekao je Rama i pozvao građane da ne paniče, već da budu razumni i smireni, da se redovno informišu o svemu u vezi sa ovim virusom sani sa zvaničnim izvorima, te da strogo primenjuju mere lične higijene, preneli su albanski mediji.

O eventuallnom zatvaranju granice, Rama je rekao da je to drastična mera koja, zasad, neće biti primenjena.

#Grčka

#Virus

#škola

'