AKTUELNO

Skoro 300 miliona učenika u svetu ne ide u školu zbog epidemije koronavirusa, a Iran i Italija su poslednje u nizu zemalja koje zatvaraju škole kako bi zaustavile širenje virusa COVID-19, koji seje paniku širom planete i preti da ugrozi svetsku ekonomiju.

Italija, prvo žarište u Evropi, u sredu je prešla prag od 100 umrlih (107 umrlih i 3.089 obolelih) i uvela nesvakidašnje mere - od danas su zatvorene sve škole i fakulteti do 15. marta.

U Južnoj Koreji, drugom najvećem žarištu zaraze nakon Kine, sa 145 novih slučajeva u četvrtak, čime je ukupno 5.766 zaraženih od kojih je umrlo 35, škole i obdaništa biće zatvoreni još tri sedmice.

Foto: Tanjug AP/Virginia Mayo

U Iranu, gde su vlasti saopštile da je umrlo još 15 osoba (ukupno je preminulo 92, a obolelo skoro 3.000), škole su zatvorene, kulturna i sportska događanja otkazana, a radno vreme državne uprave skraćeno.

Zbog epidemije novog koronavirusa 13 zemalja je moralo da zatvori škole, čime je bez nastave ostalo skoro 300 miliona učenika u svetu, navodi UNESCO, prenosi HINA.

#Epidemija

#koronavirus

#škola

'