AKTUELNO

Suosnivač Epla Stiv Voznijak objavio je na svom Tviter profilu da postoji mogućnost da je upravo on tzv. "nulti pacijent" zaražen korona virusom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Voznijak je naveo da ne zna da li su supruga i on bili zaraženi koronavirusom na putovanju jugoistočnom Azijom u januaru i dodao da je moguće da je on taj "nulti pacijent" u SAD.

Voznijak je za USA Today rekao da oni nisu bili testirani na koronavirus, prenosi BizLajf.

Na Tviteru je napisao da se njegova supruga obratila lekarima u ponedeljak jer kašlje i sumnja da je zaražena koronavirusom.

- Počela je da kašlje 4. januara, upravo smo se vratili iz Kine i oboje smo možda bili 'nulti pacijenti' u SAD - naveo je.

Dženet Voznijak je kasnije rekla da joj je dijagnostifikovana upala sinusa. Oboje su se žalili da ih boli grlo i da kašlju posle povratka iz Azije početkom januara.

Voznijak je trebalo da se pojavi na više događaja u Las Vegasu, ali zbog gubitka glasa obišao ih je tek nekoliko.

Iskustvo bolesti uporedio je s "najgorim gripom u životu".

"Dženet je iskašljavala krv, otišla je u bolnicu gde su joj rekli da to nije grip kakav imamo u Americi. Tada nismo mogli da se testiramo na virus. Da smo se iz Azije vratili sada, sigurno bismo proverili da li imamo koronavirus i stavili bi nas u karantin. Ali, tada to nije bilo toliko važno".

Tvrdi i da su o svemu obavestili Centar za kontrolu bolesti, ali dobili su samo obrazac sa savetima da peru ruke.

#Apple

#koronavirus

'