AKTUELNO

U Italiji je danas još jedna osoba umrla od posledica koronavirusa, čime je ukupan broj povećan na sedam.

Najnovija žrtva je 80-godišnji muškarac iz mesta Kastiljone d'Ada, koji je preminuo u bolnici u Milanu.

On je u četvrtka prebačen u bolnicu Lodi nakon što je doživeo srčani udar, istog dana kada je u bolnicu primljen i 38-godišnji muškarac, prvi pacijent kod koga je utvrđeno da je zaražen koronavirusom, prenosi Ansa.

Šef državne službe civilne zaštite Anđelo Boreli je ranije danas izjavio da je u Italiji 219 osoba zaraženo koronavirusom.

Sever zemlje je u blokadi, a 11 gradova nalazi se u izolaciji. U kućnom karantinu je oko 50.000 ljudi. U nekim gradovima su zatvorene škole. Prekinut je i karneval u Veneciji.

Premijer Đuzepe Konte proveo je celu nedelju u sedištu Civilne zaštite. Rekao je da je iznenađen eksplozijom širenja zaraze.

Brojka zaraženih u Italiji od koronavirusa premašio je 200.

- Ne treba paničiti, ali sledite upute vlasti - rekao je.

Zbog udvostručenog broja zaraženih i rasta broja preminulih u Italiji je trenutno vanredno stanje. Čak 11 gradova je pod blokadom, a trgovi popularnih turističkih gradova su prazni, a turisti masovno otkazuju svoje aranžmane.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja naložilo je danas srednjim školama u Srbiji da odlože studijska putovanja i ekskurzije u Italiju zbog epidemije koronavirusa.

#Italija

#koronavirus

#žrtva

'