AKTUELNO

Brutalno ubistvo potreslo je nemački grad Bad Soden-Salminster kada je Hrvat nožem ubio svoju suprugu i to pred decom.

Komšije su oko 5 sati u utorak ujutro čule vrisak i alarmirale hitne službe ali je za nesrećnu ženu već bilo kasno, saopštila je policija.

Kako je navedeno, nakon glasne svađe 42-godišnji hrvatski državljanin je nožem ubio svoju suprugu. Kada su stigli, 38-godišnja žena je već bila mrtva, u kuhinji sa ubodnim ranama. 

Dvoje dece, kako javlja nemački RTL, starih 13 i 15 godina su gledala kako im otac ubija majku. Ćerka je na hrvatskom povikala: "Mama, sva si krvava", piše RTL.

U lokalnim medijima navodi se da se nož čija je oštrica dugačka 22 centimetra, polomio pri ubadanju što najbolje opisuje dilina napada na nesrećnu ženu. Nemački mediji navode da je ubistvo nakon spora oko stana.

Nakon ubistva, osumnjičeni je pobegao automobilom, ali se malo kasnije sam predao u policijskoj stanici u Ašafenburgu, izvestili su policija i tužitelji.

U potrazi za 42-godišnjakom korišćen je i policijski helikopter. Istragu su preuzeli Javno tužilaštvo u Hanau i kriminalistička policija u Gelnhausenu.

Deca su sada pod nadzorom tima za krizne intervencije.

Muškarac osumnjičen za ubistvo je poreklom sa šireg splitskog područja, kako saznaje Dalmacija danas, a sa porodicom se preselio u Nemačku.

#Majka

#Nemačka

#Ubistvo

'