AKTUELNO

Broj osoba preminulih od posledica epidemije koronavirusa u Kini porastao je danas na 811, čime je premašen broj žrtava epidemije SARS-a u svetu 2002. i 2003. godine.

Kako je saopštila Nacionalne zdravstvene komisije, 89 osoba je danas preminulo od posledica koronavirusa, prenosi Rojters.

Oko 37.500 ljudi zaraženo je širom sveta, od kojih je 37.198 u kontinentalnom delu Kine.

Većina žrtava je u provinciji Hubej, gde je virus i otkriven.U Hongkongu je registrovano 25 slučajeva koronavirusa, od kojih je jedna osoba preminula, a u Makau 10, navodi AP.

U Japanu je registrovano 96 slučajeva, u Singapuru 40, u Tajlandu 32, u Južnoj Koreji 25, na Tajvanu i u Maleziji po 16, u Australiji, Nemačkoj i Vijetnamu po 14, u SAD 12, ali je jedan američki državljanin preminuo u Kini od posledica koronavirusa.Francuska je prijavila 11 zaraženih, Ujedinjeni Arapski Emirati sedam, Kanada šest, Filipini tri slučajeva, od kojih je jedna osoba preminila, Britanija, Indija i Italija takođe po tri.U Rusiji su dve osobe zaražene, a u Belgiji, Nepalu, Šri Lanki, Šedskoj, Španiji, Kambodži i Finskoj po jedna.

#koronavirus

'