AKTUELNO

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas ukaz o sastavu nove vlade, na čelu sa Mihailom Mišustinom.

Dekretom ruskog predsednika predviđeno je da će premijer Mišustin imati devet zamenika u novoj vladi, prenosi TASS ističući da je prethodna vlada imala deset zamenika.

Kako navodi, Mišustin će sazvati večeras prvi sastanak vlade.

Ministar odbrane Sergej Šojgu i šef diplomatije Sergej Lavrov zadržali su svoje funkcije, saopštio je Kremlj.

Putin je imenovao Andreja Belousova, njegovog ekonomskog savetnika od 2013. kao prvog potpredsednika vlade.

Putin je dekretom imenovao Dmitrija Grigorenka, Jurija Trutnjeva, Viktoriju Abramčenko, Jurija Borisova, Tatjanu Golikovu, Alekseja Overčuka, Marata Husnulina i Dmitrija Černišenka za zamenike premijera.

Ministarka kulture je Olga Ljubimova, ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoljcev, ministar energetike Aleksandar Novak, ministar saobraćaja Evgenije Ditrih, ministar industrije i torgovine Denis Manturov, ministar komunikacija Maksut Šadajev, a ministar prirodnih resursa i ekologije Dmitrij Kobilkin, navodi Sputnjik.

Za ministra zdravlja postavljen je Mihail Muraško, za ministra poljoprivrede Dmitrij Patrušev, za ministra građevinarstva Vladimir Jakušev, a za ministra za civilnu odbranui i vanredne situacije Evgenije ZIničev.

Ministar prosvete je Sergej Kavcov, ministar za razvoj Dalekog istoka i Arktika Aleksandar Kozlov, a ministar za rad i socojalnu zaštitu Anton Kotjakov. Putin je čestitao članovima kabineta na imenovanju i poželeo im uspeh u radu.

On je rekao da je cilj nove vlade da poboljša dobrobit građana. Putin je dodao da je kabinet Dmitrija Medvedeva ostavio za sobom odlične makroekonomske uslove bez kojih je, kako je naveo, nemoguće primeniti nacionalne ciljeve.

#Rusija

#Vlada

'