AKTUELNO

Žrtva silovanja koju je zapalila banda muškaraca, među kojima je bio i muškarac za kojeg je tvrdila da ju je silovao, umrla je prošle noći u bolnici u Nju Delhiju, rekao je doktor koji ju je lečio.

Nesrećna 23-godišnjakinja krenula je u četvrtak u državi Utar Pradeš na severu Indije na saslušanje povodom silovanja koje joj se dogodilo prošle godine, kada ju je grupa od pet muškaraca presrela, pretukla, izbola, polila kerozinom i zapalila, saopštila je policija.

Žena je umrla nakon srčanog zastoja, izjavio je za Rojters dr Šalab Kumar, šef odeljenja za opekotine i plastičnu hirurgiju u bolnici Safdardžung u Nju Delhiju.

- Imala je opekotine na 95 odsto kože - rekao je on, navodeći da joj je dušnik izgoreo, a "otrovni vreli dim" ispunio joj je pluća.

Ovaj napad, drugi veliki slučaj nasilja nad ženama u poslednje dve nedelje, izazvao je snažnu osudu javnosti u Indiji.

Foto: Tanjug AP/Mahesh Kumar A.

Žena je u martu podnela prijavu policiji u kojoj je tvrdila da je silovana 12. decembra 2018. godine.

Muškarac optužen za silovanje nakon toga je uhapšen, ali je prošle nedelje pušten pošto je platio kauciju.

Nakon napada ona je hodala skoro kilometar tražeći pomoć pre nego što je pozvala policiju sa nečijeg mobilnog telefona, piše Indija Tudej.

Otac žrtve je tvrdio da ih je porodica optuženog maltretirala i da im preti opasnost.

Utar Pradeš je najnaseljenija država u Indiji, ozloglašena zbog velikog broja zločina počinjenim nad ženama, a tamo je u 2017. godini prijavljeno više od 4.200 slučajeva silovanja - što je najveći broj u zemlji.

#Indija

#Nesreća

'