AKTUELNO

O koliko se teškim abnormalnostima radi, Rodrigovi su roditelji postali svesni tek kad su im to po porođaju objasnili.

Tragičan slučaj početkom je ovog meseca šokirao Portugal.

Naime, Portugalka javnosti poznata tek kao Marlen rodila je Rodriga, sinčića s teškim urođenim abnormalnostima. Naime, on nema ni oči, ni nos, a deo lobanje mu se nikad nije razvio.

Ono što je problematično u celom slučaju, piše portugalski tabloid Correio da Manhã, je to da je majka nekoliko puta prošla sva moguća ispitivanja i snimanja i svi su je uveravali da će roditi zdravo dete. No, nažalost, Rodrigo je rođen s takvim urođenim abnormalnostima je svaki novi dan koji proživi pravo čudo.

Tri ekografije Marlen je obavila u klinici Ekosado, a dodatnu 5D ekografiju u jednoj drugoj klinici. Tamo su joj rekli da bi dete moglo biti rođeno s deformacijama, no lekar u Ekosadu ju je i dalje uveravao da je sve ok.

O koliko se teškim abnormalnostima radi, Rodrigovi su roditelji postali svesni tek kad su im to po porođaju objasnili lekari koji su im napomenuli da će beba verovatno da poživi tek nekoliko dana.

Prema najnovijim informacijama, dečak je bio živ i desetak dana nakon porođaja, a njegovi su roditelji protiv lekara uložili tužbu zbog 'grube nepažnje'.

Ono što je dodatno zgrozilo javnost je činjenica da su protiv istog lekara podignute već četiri tužbe, a 2011. godine mu se, pišu portugalski mediji, dogodila ista situacija kao i s malim Rodrigom.

Klinika u kojoj se Rodrigo rodio pokrenula je i internu istragu, a roditelji su dečaka odveli u drugu bolnicu, 'nadajući se čudu'.

Neuropedijatri su im pak rekli da nade za dečaka jednostavno nema. Osim činjenice da je rođen bez očiju, nosa i dela lobanje, dečak je rođen i s teškim oštećenjima mozga.

#Beba

#lice

'