AKTUELNO

U berlinskom zoološkom vrtu panda Meng Meng rodila je blizance teške 136 i 186 grama, objavio je Vrt na svom Tviteru.

Objavljen je i snimak na kojem se vidi mama panda kako pomaže jednom od mladunaca da jede, prenosi BBC. Kako se navodi, ovo su prve bebe pande rođene u Berlinu - prvo mladunče rodilo se u subotu uveče, a sat kasnije i drugo.

- Meng Meng i mladunci su dobro podneli porodaj i njihovo zdravstveno stanje je dobro - rekao je Andreas Knijerem, direktor berlinskog zoološkog vrta. Za sada nije poznat pol blizanaca.

Novopečeni roditelji, Meng Meng i mužjak Djijao Cing su u junu 2017. godine postali stanovnici berlinskog zoološkog vrta u koji su stigli iz Kine. Te godine, Kina je kao simbol bliskih i dobrih odnosa, poslala 12 pandi pojedinim državama.

Predstavnici berlinskog zoološkog vrta potpisali su ugovor na 15 godina po kome će ta institucija izdvajiti oko 15 miliona dolara za brigu o pandama, a najveći deo tog novca namenjen je programu za očuvanje i razmnožavanje pandi u Kini.

Iako su blizanci rođeni u Berlinu, oni se vode kao kineske pande i biće vraćeni u tu zemlju za najviše četiri godine. Uprava zoološkog vrta saopštila je da u narednom periodu posetioci neće biti u mogućnosti da vide novu, proširenu porodicu.

#Berlin

'