AKTUELNO

U jednom selu u Sloveniji osvanuo je spomenik predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu. Slovenija je, podsetimo, domovina njegove supruge Melanije Tramp.

Spomenik je nešto viši od sedam metara, nalazi se u mestu Sela pri Kamniku, oko 30 kilometara od Ljubljane, napravljen je od drveta i američkom predsedniku se verovatno neće svideti, piše "Washington Post".

Tramp je na spomeniku odeven u plavo odelo sa crvenom kravatom, a u njegovim plavim očima ogleda se "žestina", piše dalje "Washington Post". Njegova desna ruka uzdignuta je sa stegnutom pesnicom, a cela statua liči na "božićnu krckalicu za orahe".

Čini se, međutim, da statua još nije završena, s obzirom na to da su na njoj i dalje postavljene merdevine, dok je u blizini vidljiva gomila drvene građe.

Statua je postavljena preko puta lokalne vatrogasne stanice, na maloj raskrsnici na putu koji meštani koriste za odlazak na svoje poslove u Ljubljanu, dodaje američki list.

Čovek koji je osmislio statuu i koji je dao intervju za lokalnu televiziju, ali i koji nije imenovan, kaže da je imao ideju da Trampa predstavi u stilu Supermena ili čuvene njujorške Statue slobode, piše "Washington Post".

Umetnik, kojem je u izradi spomenika pomogla grupa mladih ljudi, kazao je kako spomenik predstavlja provokaciju zato što je svet pun populizma.

List piše i da je statua postavljena tako da Trampovo lice gleda u pravcu Melanijinog rodnog sela Sevnice, koje je napustila kao mlada djevojka da bi se posvetila karijeri manekenke.

#Donald Tramp

#Melanija Tramp

#Slovenija

#Spomenik

'