AKTUELNO

U nezgodi koja se danas dogodila u unutrašnjosti Australije kada se sportski avion prevrnuo pri sletanju, teško su povređene dve osobe, saopštile su vlasti u toj zemlji.

Nezgoda se dogodila oko 15.00 časova prilikom sletanja aviona na aerodrom Vilijam Krik, a povređeni su muškarac i žena starosti oko 50 godina.

Oni su pretrpeli višestruke povrede glave, grudi i nogu, ali su u stabilnom stanju, prenosi Ej-Bi-Si. Portparol Hitne pomoći naveo je da prvobitno nije bilo jasno gde bi povređenima bilo najpogodnije pružiti hitnu medicinsku pomoć pošto je oblast u kojoj se nezgoda dogodila veoma popularna zbog jezera Er, iznad kojeg turisti preleću sportskim avionima.

Tur operator Trevor Rajt je, međutim, naveo da avion koji se srušio nije bio jedan od aviona za razgledanje. On je dodao da je video "jednu osobu koja leži ispod krila letelice", drugu osobu izvan aviona koja se iznova budi i pada u nesvest i očevice koji pružaju prvu pomoć.

Početkom meseca dogodila se slična avionska nesreća u kojoj su poginule dve osobe, na udaljenosti od oko 4,5 kilometara od aerodroma Lej Krik koji se, takođe, nalazi u unutrašnjosti Australije, podseća ABC.

#Australija

#Avion

'