AKTUELNO

Kompanija Boing je saopštila da je obezbedila 100 miliona dolara za više narednih godina kako bi pomogla porodicama i zajednicama pogođenim u dve nesreće na njihovim avionima "737 maks" u kojima je poginulo 346 ljudi.

Kompanija je u sredu saopštila da će deo novca otići na njihove troškove života, a deo bi trebalo da bude namenjen za nadoknadu duševnog bola porodica poginulih putnika, prenosi AP.

Boing se suočava sa desetinama tužbi zbog nesreća u kojima su učestvovali njegovi avioni . Rođaci poginulih putnika aviona kompanije kompanije "Lajon er" složili su se da pokušaju da do sporazuma sa kompanijom dođu posredovanjem, ali porodice putnika poginulih u padu aviona "boing 737 maks 8" kompanije "Etiopijan erlajnz" pre bilo kakve odluke čekaju više saznanja o detaljima ove nesreće.

Preliminarne istrage ukazuju na presudnu ulogu novog Boingovog softvera koji je prouzrokovao padove aviona, a iz kompanije su saoštili da unapređuju ovaj softver, dok su svi avioni tipa " 737 maks" prizemljeni od marta ove godine, navodi agencija.

#Boing

'